
"ALLEMED er et utrolig bra verktøy som gir kunnskap om hvordan det er å vokse opp i fattige familier. Dette er kunnskap som er viktig å få ut til alle kommuner! Jeg ønsker at flest mulig bruker den erfaringer som ALLEMED har, sånn at flere barn kan få delta i fritidsaktiviteter." - Tidligere Barne- og familieminister Kjersti Toppe
“ALLEMED satte relevante problemstillinger på dagsorden, både hos kommunens tjenester og hos frivilligheten. Gjennom ALLEMED-Ung fikk vi også ungdommenes syn på saken, og de løftet utfordringer de voksne kanskje ikke hadde tenkt på” - Sitat fra erfaringsrapport våren 2024.
Mye har skjedd siden ALLEMED så lyset for første gang i 2016. Det hele startet hos frivilligheten og et ønske om å styrke samhandling og samarbeid på tvers for å motarbeide utenforskap og fattigdom blant barn og unge. Med 35 barne- og ungdomsorganisasjoner i ryggen har ALLEMED inngått samarbeid med hele 135 kommuner siden høsten 2018! Enda flere kommuner, organisasjoner og ungdommer har gjort seg kjent med verktøyet og gjennomført sine egne ALLEMED-dugnader på egenhånd.
Vi har begynt å lage samarbeidsavtaler for året 2025 og ønsker NDFU å samarbeide med 15 nye kommuner om å ta i bruk ALLEMED-verktøyet og til å gjennomføre lokale ALLEMED-dugnader!
Hensikten med dugnaden er å skape felles bevissthet om barn og unges barrierer for deltakelse, og å komme frem til konkrete handlinger for å motvirke utenforskap og fattigdom blant barn og unge. Alle kommuners postmottak har mottatt invitasjon til å inngå et samarbeid med oss og vi er i gang med å inngå avtaler. Hvis din kommune ønsker å være en av våre samarbeidskommuner kan dere gjerne ta kontakt med oss!
Vi tilbyr:
Gjennom prosjektperioden har de fleste av kommunene våre gjennomført ALLEMED ung samlinger! Vi ønsker å fortsette å utfordre ungdom til å engasjere seg i området og beslutningstakere og aktivitetstilbydere til å lytte til dem!
Eksempler på hva ungdommene er opptatt av rundt fritidsaktiviteter:
Et av arbeidsområdene vi har søkt om midler til å er å tilpasse dialogverktøyene våre for organisasjoner til alle de ulike organisasjonene som har behov for inkluderingsverktøy. ALLE organisasjoner er ulike og vi vil skape verktøy som er fleksible nok til å møte behovene til disse organisasjonene. Dette gleder vi oss til å ta tak i!
Om kort tid vil vi hente inn nye data til vårt nasjonale Norgeskart, inkluderendefritid.no. Målet med innsamlingen er å løfte kommunenes innsats for inkludering i fritidsaktiviteter og oppfordre til dialog mellom kommunen og andre aktører som kan bidra til arbeidet! Hva kan du gjøre for at ALLE barn og unge kan delta i fritidsaktiviteter?